Løksuppe

IMG_1918

Løksuppe

9 dl kjøttkraft

3 mellomstore løk, strimlet

2 fedd hvitløk, finhakket/riflet

1 dl halvtørr/tørr hvitvin

1 ts chili ketchup

Salt og pepper

1 ss flytende margarin eller olje til steking

Stekte brødterninger

Hvitost

Fres løken i fettet til den begynner å ta farge, omtrent 10 minutter. Tilsett riflet/hakket hvitløk og chili ketchup og fres videre noen minutter. Tilsett kraft og vin og gi suppen et oppkok. Smak til med salt og pepper.

Dersom du ikke har hjemmelaget kraft, kan du bruke 9 dl vann + 2 stk buljongterninger (à 5 dl). Det funker fint med buljongterninger, du vil allikevel få i deg alle de gunstige virkestoffene fra løken. Koker du kraft selv er oksehaler nydelig å bruke til løksuppe. Men også annen type kraftbein kan brukes. Dersom du kjøler ned kraften vil du kunne fjerne fettlaget. Dette bidrar til et lavere energiinnhold enn om du bruker fettet fra beina/oksehalene.

Fordel suppen i ildfaste skåler og topp med stekte brødterninger og hvitost. Gratineres ved 250 grader til osten er gyllen.

Denne løksuppen kan også spises uten «toppingen».

IMG_1910

 

Det kan brukes loff eller grovt brød til «toppingen».

Næringsinnhold per 100 g løksuppe uten brødterninger og ost

  • Energi  109 kJ/26 kcal
  • Fett 1 g
  • Karbohydrat 2,5 g
  • Kostfiber 1 g
  • Protein 1 g

Med ost og brødterninger blir det et tillegg på omtrent 240 kcal per tallerken suppe. Da har jeg regnet 20 gram hvitost, 30 gram loff stekt i 1 ss olje.

 

 

 

 

 

 

 

Lik og del: Lik gjerne siden min og del med dine venner
INSTAGRAM

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *