Ovnsstekt kylling med oregano og sitron

Mange synes det er vanskelig å finne sunne, enkle retter de kan lage til middag i en travel hverdag. Denne retten passer like godt til hverdags som til fest. Alt etter hvilket tilbehør du velger. Ovnsstekt kylling med oregano og sitron smaker nydelig, og serveres sammen med potetbåter og stekesjyen med en enkel salat til hverdags. Til fest serverer jeg den med potetbåter, stekesjy, bondesalat (gresk salat), tzatziki og nystekt brød.

Ovnsstekt kylling med oregano og sitron

Til fire personer trenger du ca 2,5 kg kylling

Lag sjy av:

1 dl olivenolje

3/4 dl ferskpresset sitronsaft

2 ss oregano

2 ts grovmalt pepper

1 ts salt

Kokes i 3 minutter til det er godt blandet. Denne sjyen skal øses over kyllingen mens den stekes.

Gni kyllingen utpå med:

Salt

Pepper

Stuff kyllingen med:

1 sitron i båter

2 ss olivenolje

4 knuste hvitløksbåter

2 ts oregano

Stekes ved 180 grader omtrent 1 time. Øs kyllingen med sjyen noen ganger under steking. Sjekk om kyllingen er ferdig stekt ved å stikke en stekenål eller en spiss kniv i den tykkeste delen av låret. Saften som pipler ut skal være klar. Eller sett et steketermometer i den tykkeste delen av låret vekk fra benet. Kyllingen er ferdig når termometeret viser 74 grader C. Sil kraften og bruk den som sjy sammen med potetbåter.

Potetbåter

6 poteter, skrelte og delt i store båter

2 1/2 dl hønsekraft

1 ss oregano

8 knuste hvitløksbåter

1 ss hakket persille

Legg potetene i en ildfast form og hell over kraft, dryss over oregano og knuste hvitløksbåter. Stek potetene ved siden av kyllingen til de er ferdige, litt avhengig av hvilke typer poteter du bruker, men sjekk etter ca 20-30 minutter. Dryss over persille rett før servering.

Næringsinnhold i hele retten inkludert sjy og potetbåter

  • Energi kJ 11481/kcal 2754
  • Fett 187 g
  • Karbohydrater 105 g
  • Fiber 18 g
  • Protein 155 g

Næringsinnhold per 100 g inkludert sjy og potetbåter

  • Energi kJ 655/kcal 156
  • Fett 10 g
  • Karbohydrater 6 g
  • Fiber 1 g
  • Protein 10 g

 

Lik og del: Lik gjerne siden min og del med dine venner
INSTAGRAM

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *