Salat Lykke

IMG_2163

Denne salaten har jeg valgt å kalle Salat Lykke.  Egentlig så kommer denne salaten fra restaurant Elaion ved Thalassa Beach Resort i Hellas. Den ble kalt Ouzaki salat, men er omdøpt til Salat Lykke. Grunnen til at jeg har døpt om denne retten, er for å beskrive den følelsen jeg og søs hadde da vi fikk servert denne salaten første gang. Jeg og søs hadde snakket i åresvis om hvor kjekt det hadde vært å kunne reise til en Gresk øy. Bare vi to.  Sol, god mat og vin, og ingen andre enn oss selv å tenke på en hel uke. Så satt vi der da. Under parasollen på  den Greske øyen. Uten en eneste forpliktelse. Fri fra jobb, ikke noe husarbeid, ingen handling eller middagslaging. Og det første måltidet vi fikk servert under parasollen på den Greske øyen var nettopp Ouzaki salat. Med et glass vin til. LYKKE!!!  Her kommer oppskriften:IMG_2127

Salat Lykke

100 g gulrot
100 g nykål/hodekål
3-4 stk tørket fiken
40 g valnøtter
2 mellomstore kokte poteter
2 mellomstore tomater
2 stk soltørket tomat
Tørket brød
Parmesan
3 ss dressing (litt etter hvor mye dressing du liker å ha på)

Finstrimle hodekål og gulrot. Kutt opp fiken, valnøtter, potet og tomater. Bland sammen. Vend inn så mye dressing at den blir så vidt fuktig. Eller etter ønske. Tilsett tørket brød og topp med parmesan. Denne oppskriften rekker til omtrent 2 personer.

Dressing

300 ml olivenolje
100 ml balsamico eddik
50 ml honning
1 presset appelsin/appelsinjuice
1 liten ss sennep
Salt
Pepper
Bland alt godt sammen. Bruk mengde dressing etter ønske. Resten kan oppbevares i kjøleskap.
IMG_2133
Har du brødrester, ikke kast dem men kutt opp i biter og tørk  i ovnen. Tørk dem uten smakstilsetninger, eller tilsett litt olivenolje, grovt salt og urter du liker. Putt i salater, supper eller mal opp og bruk til gratinering eller farsemat.

IMG_0703Næringsinnhold i 100 g salat med dressing (næringsberegnet med 3 ss dressing i hele retten)

  • Energi kJ 468/kcal 112
  • Fett 6 g
  • Karbohydrater 10 g
  • Fiber 3 g
  • Protein 3 g
Lik og del: Lik gjerne siden min og del med dine venner
INSTAGRAM

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *