Buddha Bowl
Jeg elsker Buddha Bowls!
Buddha Bowl, en av mat trendene i 2017, som må sies å være en av de mer helsebringende trendene innen mat som verserer på internett. Buddha Bowls er også kjent under navn som hippie bowl eller macro bowls, og den er oftest vegetarisk.
Essensen i denne retten er at den er:
- Fargerik
- Inneholder proteinkilder, korn, grønnsaker (bakte/stekte, rå, kokte…), frø og en velsmakende dressing
- Matvarene anrettes i en stor skål, de blandes ikke, men legges i hauger ved siden av hverandre
Bare fargene i supermaten som Buddha Bowl lages av, er et syn som stimulerer appetitten! Her er det bare å prøve seg frem, bruk ingredienser som DU liker. Selv om denne retten er inspirert av kostholdet til buddhister som oftest er vegetarianere og derfor ikke spiser kjøtt, kan du velge å lage din egen variant med kjøtt/fisk, med massevis av grønnsaker.
En Buddha Bowl kan brukes som en middag, men også som en frokost, lunch, mellommåltid eller kvelds. Alt etter hva du velger å putte oppi og hvor stor porsjon du lager. Se etter hva du har tilgjengelig av proteinkilder, korn og grønnsaker og komponer i vei…
Dagens Buddha Bowl her i huset
Gulrot, spisskål, kjøtt, agurk, quinoa, grillet avocado, erter, spirer, frø, agurk, reddik og rødbete.
Dressing av 3 ss lettmajones, 1/2 ts honning, 1 ts hvitvinseddik, 1 bit finhakket rød chilli, salt, nykvernet pepper.
Næringsinnhold i hele retten (660 gram) inkludert dressing
- Energi kJ 2550/kcal 610
- Fett 30 g
- Karbohydrater 35 g
- Fiber 16 g
- Protein 42 g
Næringsinnhold per 100 g
- Energi kJ 384/kcal 92
- Fett 4,5 g
- Karbohydrater 5 g
- Fiber 2,5 g
- Protein 6 g